Projekt Vedomosťami proti kríze 2014 s podporou Nadácie pre deti Slovensko

31.10.2014 20:32

Aj v roku 2014 sme realizovali projekt Vedomosťami proti kríze 2014 podporený programom Škola rodinných financií Nadácie pre deti Slovenska. Projekt prebiehal od marca do októbra 2014 na SOU Dopravná v Bratislave, SOŠ IT v Bratislave, v detskom domove Bratislava a v detskom domove Studienka v Bratislave. Témy ako pracovný pohovor, napísanie vlastného životopisu, zostavenie vlastného rozpočtu, a výber z bankových produktov boli najobľúbenejšími témami, do ktorých sa účastníci aktívne zapájali.

 

Celkom si úvod do tematiky financií vypočulo 225 účastníkov a odučených bolo 96 hodín seminárov.  Tu je niekoľko postrehov od samotných účastníkov:

"Poznatky určite využijem, budem sa vyvarovať chýb, na ktoré sme boli upozornení.“, Miro, 17 rokov

„Veľmi dôležitá bola pre mňa téma, ako si napísať životopis, po skončení školy sa mi to zíde.“, Andrea, 16 rokov

 

Aj napriek nedostatku informácií a znalostí vo finančnej oblasti, sme sa stretli s odmietavými postojmi najmä pri zostavovaní vlastného rozpočtu, avšak účastníci na základe vlastnej skúsenosti usúdili, že má význam vyznať sa vo vlastných financiách.  3. ročník projektu Vedomosťami proti kríze 2014  sa síce skončil, ale už pripravujeme ďalší ročník so zameraním sa na vzdelávanie mládeže, nakoľko vidíme, že v oblasti finančnej gramotnosti stále nie je úroveň vzdelania dostatočná.

 

Zároveň ďakujeme za podporu spoločnostiam KPS Poradenské centrum, s.r.o., advokátskej kancelárii Mgr. Peter Serina, advokátska kancelária, s.r.o. a jazykovej škole Edupoint s.r.o.

 

Tento príspevok bol publikovaný za podpory Nadácie pre deti Slovenska v programe Škola rodinných financií.

 

Ing,Katarína Serinová

projektový manažer