AKO SME ZAČALI

31.03.2012 12:05

    Projekt Vedomosťami proti kríze nášho občianskeho združenia Spoločenstvo poznania, o.z. sme úspešne odštartovali 27.3.2012. Pod vedením lektorky pani Anny Miškernikovej sme na Poľnohospodárskej ulici v Bratislave v sídle nášho podporovateľa spoločnosti KPS Poradenské centrum s.r.o. pripravili pre skupinu 6 detí z Detského domova Bratislava prvý seminár na tému Škola rodinných financií.

    Reakcie účastníkov nás veľmi potešili, nakoľko sa podávané informácie a spôsob výučby stretli s pozitívnym ohlasom a dve hodiny vyčlenené na teoretický základ sa minuli veľmi rýchlo.

    V rovnaký deň sme s rôznymi očakávaniami otvorili cyklus seminárov aj v neďalekej nocľahárni Mea Culpa, kde platia prísne pravidlá a kde ľudia bez domova môžu násť útočisko na noc. Rovnako sa prvé stretnutie nieslo v  teoretickom duchu vysvetlenia pojmov. S najväčším záujmom sa stretla téma Akosi hľadať prácu, a vyvolala polemiku o úrovni pracovnoprávnych vzťahov na Slovensku.

    Semináre pokračovali ďalším stretnutím v piatok 30.3.2012, kde sa v oboch skupinách preberalo praktické vyhotovonie rodinného rozpočtu a evidencia výdavkov. S rovnakým záujmom sa stretlo aj plánovanie výdavkov a sporenie, či v kratšom alebo dlhšom časovom horizonte.

    Obe skupiny poslucháčov sú špecifické svojim ponímaním hodnoty peňazí a v nakladaní s nimi. Poskytli mám mnoho inšpiratívnych reakcií, ktoré použije na nasledujúcich stretnutiach. Ďalšie stretnutia sa usktutočnia 23.apríla a 30.apríla 2012. Už sa na ne veľmi tešíme.

 

Ing. Katarína Serinová

Spoločenstvo poznania, o.z.

projektový manažer